Hoi hoi kapoentjes,

Eerst wil ik er nog bij vermelden dat we tijdens de activiteit van 22 december naar het bos gaan, dus duffel je dan maar twee keer zo goed in, en zorg voor warme schoenen! Ophalen en afzetten van de kapoentjes gebeurt aan het lokaal en op de normale uren (14-17u).

Kerst staat voor de deur, en zo ook het Nieuwe jaar! 2019?? Wat gaat de tijd snel, nog een beetje en we vertrekken op kamp 😮
In de maand januari staan er alvast twee activiteiten op jullie te wachten, en natuurlijk hopen we jullie vol enthousiasme terug te zien!
Met het koude weer zullen jullie waarschijnlijk veel binnen gespeeld hebben met het nieuwe speelgoed dat de Sint en de Kerstman jullie gaf, maar wij zullen ervoor zorgen dat jullie terug naar buiten komen! Nog eens goed ravotten! En misschien wel in de sneeuw…

De activiteiten gaan door op 12 en 26 januari van 14u tot 17u aan ons vertrouwde lokaaltje. Waarschijnlijk zal de koude nog steeds in de lucht hangen, dus zorg er zeker voor dat jullie lekker warm gekleed zijn!

We wensen jullie alvast een vrolijke kerst en tot dan!

Groetjes van de beste en tofste leiding

Karel, Lara, Matthias, Tommy en Henri

Liefste welpjes

2019 is inmiddels gestart en daarom willen wij jullie eerst een heel gelukkig Nieuwjaar wensen!

Het nieuwe jaar betekent natuurlijk nóg meer en nóg leukere activiteiten!
We hopen dat jullie allemaal een goed kerstrapport hebben gekregen en heel erg genoten hebben van jullie vakantie MAAR wij hebben weer eens 2 spetterende activiteiten voor jullie in petto!

Onze eerste activiteit gaat daarom door op zaterdag 12 januari. Zoals gewoonlijk starten wij om 14u aan ons lokaal en mogen mama en papa, na een leuke activiteit, jullie weer komen ophalen om 17u ook aan ons lokaaltje. Wat we zullen doen verklappen wij lekker nog niet ; )

Onze tweede activiteit start ook om 14u aan ons vertrouwde lokaaltje in de Herderstraat en dat op zaterdag 26 november. Jullie mogen weer naar huis om 17u. Voor vandaag zou het handig zijn dat jullie dikke en warme kleren aanhebben. We zijn namelijk nog altijd januari en met het weer in België weet je maar nooit ; )

Zo, wij hebben er in 2019 nóg meer zin in, jullie hopelijk ook! Tot dan!

Vele koude kusjes van jullie allerliefste tofste leukste magnifieke leiding….

xxx

Baghera, Baloe, Shere-Khan, Kaa, Akela

Liefste jongverkennertjes

2018 loopt op z’n einde, maar geen getreur het scoutsjaar is nog volop bezig! Zo zijn er nog een weekend en kamp in het vooruitzicht 😀 Ook een spaghettiavond, waar jullie met jullie vriendjes naar toe zouden kunnen komen, de info op onze site.

Als allereerste activiteit van 2019 gaan we het nieuwe jaar op verplaatsing gaan vieren! Breng dus allemaal jullie fiets mee en doe warme kleren aan, tenzij het warm weer zou zijn, wij zijn geen weermannen en weten dat ook niet ☹ Wat we wel kunnen voorspellen is dat jullie je zeker zullen amuseren! We verwachten jullie vrijdag 11 januari aan ons lokaaltje vanaf 5u30 tot en met 8 uur.

Omdat we met een kok in de leidingsploeg zitten (weten jullie nog wie? Hint: ‘tis den ambetantsten)  dachten we dat het eens tof zou zijn om te kijken of er een kok tussen onze gastjes zat. Hiervoor doen we komen eten. Jullie hebben een volledige kerstvakantie om te oefenen dat we niet te veel verbrande en rauwe gerechtjes moeten eten 😉 Omdat eten jammer genoeg niet gratis is zou het best zijn dat jullie allemaal 1 euro meedoen. Dit doen we allemaal in de keuken van ons lokaal, zaterdag 26 januari, van 2 tot 5.

Veel hongerige groetjes van je leiding

Warre “Billy” Depoortere
Thijs “Frank The Tank” Stroobant
Flor “Papegaai” Goemaere
Simon “Memeboi” Plyson
Arne “Pret” Van Maele

Dag lieve verkenners

Eerst en vooral een heeeeeel gelukkig nieuwjaar!
Wij wensen jullie dan ook namens de hele leidingsploeg een gelukkig 2019
waar opnieuw scouts natuurlijk centraal staat.

Het nieuwe jaar betekent ook voor sommige nieuwe examens daarom weer met spijt in het hart
zal jullie favoriete leidster er weer voor een maandje niet zijn. (net als vorig jaar is wenen hier wel toegestaan) Niet getreurd vanaf februari is ze natuurlijk weer terug!!!

Genoeg gewenst en gebleit over naar het echte belangrijke nieuws:

Onze eerst activiteit van het nieuwe jaar zal doorgaan op 12 januari!!!! Dit van 14h-17h aan ons geliefde lokaaltje. Wat we precies zullen doen blijft natuurlijk een verrassing. Wel is het van belang dat jullie je fiets meehebben en warm gekleed zijn want tis putje winter. Indien we iets vergeten zijn laten we jullie dit zeker weten xxxx

De tweede activiteit is net zoals andere jaren 2 weken later dus 26 januari opnieuw van 14h tot 17h.
Ook hier breng je de spullen van hierboven weer mee en opnieuw blijft het een verrassing wat we zullen doen.
Amai 2019 zit nog beetje vol verrassingen he zeg!

Belangrijk uniform blijft verplicht elke activiteit.
(Dit is misschien een goed voornemen om vanaf nu altijd in perfect uniform naar de scouts te komen)

Alvast vele groetjes jullie favoleiding

De rotte alpaca (die hopelijk in 2019 minder rot zal zijn)
De laxe ezel (Die ook hopelijk in 2019 minder laks zal zijn)