Maanduitnodiging september 2017

Dag lieve kapoenen

Wij als leiding zijn super blij en enthousiast met de start van het nieuwe scoutsjaar. Op 16 september vliegen we er stevig in met onze eerste kennismakingactiviteit. We verwachten jullie allemaal met veel blije gezichtjes en vol energie in ons scoutskasteel (lokaal) van 14:00 tot 17:00 uur.

Wat hebben jullie daar allemaal voor nodig:
– Sjaaltje met het nieuwe scoutsteken
– Kleren aangepast aan het weer

Twee weken later zien we elkaar eindelijk weer terug op zaterdag 30 september. Jullie worden verwacht op de parking van het Hopperverblijf Merkevelde (Merkeveldweg 15 , 8210 Loppem) om 9u30 tot 17u (terug ophalen aan de parking van Merkevelde). Deze dag draait volledig rond het circus, acrobatie en een beestige bende! Kom dus allemaal verkleed naar onze spetterde circusdag, maar vergeet zeker jullie sjaaltje en 8 euro niet.

Vele groetjes van jullie enthousiaste kapoenenleiding Matijs, Lara, Janne en Flor

Dag lieve welpen
Welkom terug of welkom bij de welpen. Hopelijk hebben jullie met volle teugen genoten van jullie 2 maanden vakantie en van het superleuke kamp natuurlijk ook! 😊
Maar het nieuwe scoutsjaar staat alweer weer voor de deur en er staan jullie nog leuke dingen te wachten. We starten ons nieuw welpenjaar op zaterdag 16 september om 14u aan ons lokaal. Op deze eerste activiteit gaan we elkaar wat beter leren kennen, maar meer laten we nu nog niet los.😉 Mama en papa kunnen jullie weer komen halen aan ons lokaal om 17u. Meer dan je goed humeur, veel zin en je uniform heb je vandaag niet nodig.

Op het einde van de maand september gaan we zoals ieder jaar weer op weekend naar Merkenveld in Zedelgem. Dit is van 29 september tot 1 oktober. Het thema van dit weekend is de Middeleeuwen! Dus haal maar al je beste ridderkostuum, narrenkleed of prinsessenjurk van onder het stof, want jullie zullen helemaal ondergedompeld worden in deze leuke tijd!
Even wat praktische zaken: We spreken af aan het station van Torhout op vrijdagavond 29 september om 19u aan de achterkant van het station met jullie bagage, zodat deze meekan op de camion. Je verkleedkleren heb je aan bij vertrek samen met je scoutssjaaltje. We zijn terug op zondagmiddag 1 oktober om 17u aan het station van Torhout. Meer informatie over het weekend kan je vinden bij de algemene info aan het begin van de maanduitnodiging.
Zo wij hebben er alvast héél veel zin in en jullie hopelijk ook!!
Groetjes van jullie leiding
Bagheera, Akela, Shere Khan, Kaa en Hathi

Beste jongverkenners, we zullen het nieuwe scoutsjaar zoals gewoonlijk weer spetterend inzetten. We hebben met onze nieuwe, frisse jongverkenner leidingsgroep samen gezeten en er staan weer ongezien toffe activiteiten voor jullie op het programma. Op 16 september worden jullie omstreek 14:00 verwacht aan onze scouts-tempel in de Herderstraat. Zoals de jaarlijkse traditie voorschrijft is er het laatste weekend van september (29sept – 1okt) overgangsweekend. We kunnen al een tipje van de sluier oplichten: dit jaar is het thema “zwijnenboeren”. Stay tuned voor meer informatie over het weekend! Verkleedkleding kunnen jullie alvast zoeken.
Be there or be square!

Barry, Lotte & Robbe.

DAAAAG LIEVE VERKENNERS

Hopelijk zien jullie het scoutsjaar even hard zitten als ons (jullie meest fantastische leiding dat je ooit in je scoutscarrière gehad zal hebben)! Daarom gaan we jullie niet langer in spanning houden en plannen we onze eerste activiteit al meteen 16 september van 14h tot 17h aan ons geliefde lokaaltje. Wat belangrijk is voor deze activiteit dat het meteen een zware battle zal worden. Zorg maar dat jullie opgewarmd zijn verkenners zodat jullie nederlaag niet te groot zal zijn tegen jullie leiding. Het spel zelf zullen jullie horen 16 september… SPANNEND!!

We horen het jullie al zeggen op jullie meest geliefde stemmetje: “Wij willen een prinsessenweekend!”. Bij deze krijgen jullie een prinsessenweekend en deze gaat door van  vrijdag 29 september om 19h AAN HET LOKAAL en jullie ouders kunnen jullie komen halen op zondag 1 oktober 17h AAN HET STATION VAN TORHOUT . Het thema is dus prinsessen, maar jullie prinsessenkleren hoeven jullie nog niet aan te hebben vrijdagavond. Deze zal je nodig hebben zaterdagavond voor een spel. Stop die prinsessenkleren dus maar mooi opgeplooid in jullie prinsessenvaliesje.
Het zou natuurlijk saai zijn als iedereen dezelfde prinses is. Daarom spreken jullie onderling af wie welke prinses is van onderstaande afbeelding( De eerste krijgt natuurlijk zijn keuze wees er dus rap bij).
Btw er wordt op details gelet bv. Kroontjes, lippenstift, diadeempjes, …
Voor de rest hebben jullie hetzelfde nodig als anders als je op scoutsweekend gaat.
VERGEET JULLIE KEUKENHANDDOEK NIET!!!

Wij kijken er alvast naar uit hopelijk jullie ook en tot 16 september!