Kapoentjes

 

Liefste kapoentjes

 

Voor de maand mei staan er weer leuke activiteiten voor jullie klaar! En nu het stillaan weer zomer aan het worden is verlangen kunnen we verlangen naar zonnige, warme dagen zodat we volop kunnen genieten van het mooie weer.
Hopelijk gaat moedertje natuur ons hierin steunen, en onze activiteiten een extra boost geven met haar warme zonnestralen, zodat we met plezier kunnen buiten spelen!

Voor de eerste activiteit willen we zien wie DE BESTE kapoen onder jullie is door jullie tegen elkaar te laten strijden in een ladder competitie. Zorg ervoor dat jullie goed voorbereid en uitgerust zijn om extra veel te kunnen lopen en ravotten.
Er word vaak gezegd dat de kapoenen de minst stoere en sterke van de scouts zijn (??!), maar nu krijgen ze de kans om te tonen dat dat niet waar is! Integendeel, naar mijn weten zijn de kapoenen de zotste, beste en dapperste. 😉
Maar dat is niet het enige toffe voor deze activiteit, want leider Henri is jarig! Verwacht dus maar een extraatje ;p
Kom dus zeker met z’n allen naar het lokaal op 4 mei om 14u (Liefst met kleren die een beetje vuil mogen worden). ’s Avonds om 17u kan je je uitgeputte en voldane kapoen terug ophalen aan het lokaal.

Maar wacht dat was nog maar jullie eerste activiteit van de maand.  Natuurlijk is er nog een tweede activiteit voor jullie gepland. De volgende activiteit gaat door op 18 mei en we verwachten jullie deze keer niet aan ons geliefd lokaal maar om 14u op de parking van groenhove bos! Ja ja, we gaan nog eens het bos gaan verkennen.
De kapoenen kunnen terug opgehaald worden op dezelfde plek om 17u. Vergeet niet om aangepaste kledij aan te doen voor in het bos.

Met veel groetjes jullie leiding !!!
Henri, Lara, Matthias en Tommy

Welpen

 

Dag welpjes

 

Hierbij de planning van de voorlaatste maand van het scoutsjaar. Het was al  een zeer fijn jaar met de welpen en voor de laatste maanden en het kamp zullen we er met de leiding nog eens een lap op geven. Hopelijk hebben jullie er ook veel zin in.

De eerste activiteit gaat door op zaterdag 4 mei van 14:00 tot 17:00 aan ons vertrouwde lokaal. Wat we gaan doen zullen we nog niet volledig verklappen. Maar we willen wel al een tip meegeven. Het zal handig zijn om zwemgerief + een handdoek en eventueel zonnecrème bij te hebben. Hopelijk zal het deze dag stralend weer zijn. Misschien kunnen jullie al raden wat we gaan doen??????

Onze 2de activiteit gaat door op 18 mei van 14:00 tot 17:00. We spreken af in Torhout aan het oude stadhuis. Dit was de activiteit van eventjes geleden die we jullie nog schuldig waren. Met dat er sommige volgend jaar de overstap maken naar de jongverkenners willen we jullie klaarmaken om echte padvinders te worden. Daarom zullen wij een stadsspel spelen in het hartje van Torhout. Daarin zullen we iedereen opleiden tot echte padvinders van de scouts.

Kleine mededeling

Achter de paasvakantie zal de leiding bij jullie op bezoek komen om jullie in te schrijven voor het groot kamp dat doorgaat van 25/07 tot 31/07. Wij zullen tijdens de week ’s avonds langskomen tussen 18:00 en 22:00.

Kleine hint: leider Baloe is bang van hondjes. Maar katjes ziet hij graag.

 

Stevige linker

Shere Khan, Baloe, Bagheera, Kaa

En hier nog een mooie foto van Baloe:

 

JVK

 

Dag liefste jongverkennertjes!!!!!

 

Na ons weekend en de battleday (die we gaan winnen 😉) Komt er weer een nieuwe maand vol met activiteiten! Hopelijk blijft het weer zo goed als het de voorbije dagen was!

Als eerste activiteit is er weer een speciaaltje! We gaan 24 uur aan het lokaal doorbrengen! We starten zaterdag 11 mei om 9u30 aan het lokaal en eindigen zondag 12 mei om 9u30, moesten jullie even weg moeten of zo kan dat altijd, maar liefst hebben we iedereen er de volle 24u bij 😀
Deze dag zal in thema staan voor de voorbereiding voor het kamp, we leren tenten opzetten, afbreken, koken en nog veel meer!
Omdat we heel lang aan ons lokaal zitten heb je ook wat spullen nodig, eerst en vooral zouden we €5 vragen zodat we jullie een hele dag eten kunnen geven 😉. Daarnaast heb je nog toiletgerief, pyjama, wat verse kleren en misschien een warme pull en jas voor ‘s avonds, een slaapzak, slaapmatje en   zwemkledij moest het mooi weer zijn.
Hopelijk zijn jullie met veel aanwezig, want we zullen er een spetterende dag van maken!

Als tweede activiteit van mei zullen we op 25 mei, van 2 tot 5 aan ons lokaal, twee dingen doen! Eerst zullen we geld inzamelen voor een toffe activiteit te kunnen doen op kamp, dit zal doormiddel van een snoepverkoop! Meer info hierover komt binnenkort!
Daarnaast zullen we, als er tijd over is, ons lokaaltje een beetje oppimpen, dus breng gerust wat posters en spullen mee die in ons lokaal zouden passen!

 

Als laatste wil ik nog vermelden dat we in de loop van mei langs zullen komen om info te geven over ons kamp, dat doorgaat van 22 tot 31 juli! Dit zal op weekdagen tussen 6 en 10 gebeuren, maar verdere info volgt nog, zodat jullie weten dat we er aankomen!

Zonnige groetjes

Warre, Simon, Flor en Arne

Wat minder zonnige groetjes van Thijs, want in Letland is het niet zo warm als hier 😉

 

Verkenners

 

JOOOOOOOOOW VERKENNERS!!!!

 

Goed nieuws!!!!

  1. Binnenkort vertrekken we op weekend!!!!
  2. Na het weekend is er opnieuw een maand met activiteiten!!!!!

Wat zouden we allemaal in mei kunnen doen?
Misschien jullie lessen geven over spelling… Snap dat wel hoor Plastick, Plastik, Plastic, Plastieck, Plastiek, Plastiec ale das allemaal beetje hetzelfde he. Tis je vergeven Kenzi. (er zal alleen nog een heel jaar mee gelachen worden)

Neen wat we echt gaan doen in mei is een big surprise!!
Misschien wat ideetjes: Bij mooi weer: worstelen en slieren? Of een zotte constructie sjorren? Wie weet zetten we al eens de tenten op om het te testen voor kamp? Of gaan we snel eens gaan citytrippen in Rome ofzo, raket bouwen,  mummie gaan slaan, de Eifeltoren op, dingen bedenken die echt niet bestaan of misschien stoppen we een aap wel in het sop, over de golven gaan of de wetenschap verslaan (oke neen dat zit er echt niet in bij jullie), opzoek naar Frankensteinsbrein, je ziet een dodo staan en brengt een verfje aan of je plaagt je medegasten voor de gein…
Zoals je ziet heel veel dingen die we kunnen doen. Je zult dus moeten aftellen naar de activiteit tegen dat je het weet.

De eerste activiteit zal zijn op zaterdag 4 mei van 14h tot 17h aan het lokaal. Je hebt hiervoor niets speciaal nodig. Kom wel met de fiets voor de zekerheid. Ook bij mooi weer kunnen we dus wel eens waterspelletjes doen dan neem je gewoon mee wat je zelf wil meedoen.

De tweede activiteit zal zijn op zaterdag 18 mei van 14h tot 17h aan de gele kathedraal. Ook hier heb je weer niets nodig behalve je fiets. Ook hier geldt dat wat bij mooi weer…
BYEBYE

Verkennerleiding
Bryan, Nicholas en Britt

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *