KAPOENEN (1e-2e leerjaar)

Liefste Kapoenen

Het is weer zo ver, de grote vakantie is voorbij en het schooljaar is alweer begonnen, eindelijk weer elke dag je vriendjes zien!
Oh, wat keken wij er altijd naar uit om terug naar school te gaan toen we klein waren, elke dag spelen, lachen, knutselen, leren. Zalig!

MAAR, omdat je vriendjes 5 dagen in de week zien niet genoeg is, zorgen wij weer voor een supertof scoutsjaar! En natuurlijk hebben jullie daar het meest naar uitgekeken!
Terug naar de scouts gaan op zaterdagmiddag om te ravotten, extra vuil te worden en nog een keer proberen die goeie oude leiding te overtreffen. Ja ja, wij hebben het gemist, jullie waarschijnlijk ook!

Nu, wat hebben wij precies allemaal in petto voor jullie? Natuurlijk beginnen we het jaar weer met een spetterende STARTDAG (07/09) vol met toffe activiteiten en wederom een hoogteparcour.
Twijfel zeker niet om al je vriendjes en vriendinnetjes mee te nemen, wie weet zitten ze dan binnenkort samen met jou in de scouts!

Na deze topdag is er voor jullie een allereerste activiteit! Jullie zullen leren hoe je de formatie moet uitvoeren, wie jullie nieuwe leiding is en nieuwe vrienden maken. Maar dit allemaal natuurlijk op een leuke en creatieve manier, zodat jullie je geen seconde vervelen 😉
Hiervoor worden jullie verwacht aan het lokaal op 21 september om 14u, en mogen jullie terug naar huis (snik…snik…) om 17u.
Maar er is meer, ja ja, september betekend niet alleen de start van het scoutsjaar, maar ook onze allereerste weekend! Dit gaat zoals gewoonlijk door in Merkenvelde. Natuurlijk is het voor jullie nog een beetje te vroeg om direct een heel weekend mee te gaan, maar om jullie al een beetje warm te maken voor het volgende weekend (en kamp), mogen jullie een volledige dag op bezoek komen. Deze zal zijn gevuld met allerlei spelletjes, een warme maaltijd… en nog meer spelletjes!

Hiervoor worden jullie op de parking van Merkenvelde verwacht, op zaterdag 28 september, om 10u. Jullie ouders mogen weer komen oppikken om 17u. Voor deze dag hebben jullie niks nodig, behalve jullie allermooiste prins- of prinsessenoutfit en €5 voor jullie spijs en drank. Want onze dag staat helemaal in het thema van de middeleeuwen, samen zullen we de strijd aangaan tegen draken, slechte tovenaars en enge heksen. Het is aan jullie om te tonen hoe dapper jullie zijn 😉

Zo, ik denk dat dit het een beetje is voor September. Een mooi gevulde maand 😊

Een stevige linker van jullie nieuwe kapoenenleiding (spannend…)
xxx

WELPEN (3e-5e leerjaar)

Dag liefste welpjes!

Yes yes yes, na een mooie vakantie en en tof kamp is het nieuwe scoutsjaar begonnen, eindelijk. Hopelijk hebben jullie een toffe vakantie gehad, en hebben jullie ervan genoten!

Onze eerste activiteit zal doorgaan op 14 september van 14h tot 17h aan ons geliefde scoutslokaal. Jullie leiding staat alvast te popelen! Hopelijk jullie ook!

Daarna vertrekken we al direct op weekend naar Merkenvelde van 27/09 tot 29/09. Trek hier zeker en vast jullie sportkleren voor aan, want het thema is, jaja, Olympische spelen. De exacte uren voor vertrek een terugkomst worden nog meegedeeld per mail.

Groetjes jullie liefste leiding!!!

JONKVERKENNERS (6e lj – 2e middelbaar)

Beste jongverkennertjes,

Na een geslaagd kamp en een warme zomer kan het nieuwe scouts jaar starten!

In de maand september hebben we een fantastische activiteit gepland!

De activiteit is op Zaterdag 14 september van 14u tot 17u aan het lokaal.

Jullie hebben in die activiteit niets speciaals nodig.

Nadat we elkaar al een beetje beter leren kennen hebben gaan we al direct op scouts weekend.

Het weekend is van 27 september tot 29 september maar we zullen nog een extra mail sturen over het weekend zelf voor wat jullie nodig hebben , het thema , de prijs , waar we vertrekken enz…

Maar we kunnen wel al verklappen dat jullie zeker jullie fiets moet meenemen want we gaan naar daar fietsen.

Denk eraan steeds in scoutsuniform te komen naar activiteiten en ook meenemen op scouts weekends en op kamp.

Wij kijken er alvast naar uit!

Groetjes van de leiding,

Robin , Luca, Henri en Warre

VERKENNERS (3e-4e middelbaar)

Beste Verkennertjes

Dit jaar hebben jullie veel geluk, jullie hebben de beste leiding gekregen, namelijk Matthias en Arne 😉

Hopelijk hebben jullie ons niet te veel gemist! Gelukkig hebben we weer een jaar vol spetterende activiteiten gepland!

Na onze startdag worden jullie verwacht op 14 september, vanaf 14u tot 17u. We zullen weer aan onze mooie gele tempel zitten. Om te kijken wat we in de kuip hebben zullen we een heus debatspel spelen!!! Jullie kunnen dus thuis alvast wat oefenen op speeches geven. Wij zien het alvast al zeker zitten!

Zoals elk jaar is er weer een weekend naar Merkevelde in september! Dit jaar gaat dit door van 27 tot 29 september! Hier gaan we ons inleven in zwervers. We zullen moeten overleven met het minste, maar zullen ons zeker amuseren 😉.
De precieze details volgen later :D.

Vele groetjes,

Matthias en Arne 😀